De tijd van de holebi fuiven zijn voorbij EN de laatste jaren zijn enorm veel gay bars permanent gesloten. Dan moet ik mij afvragen …. waar staan we nu?

De vibe van klassieke holebi fuif is weg in mijn mening. De huidige holebi uitgaanswereld is (ik weet het even niet hoe te noemen) te pushy. Mannen in bloot bovenlijf in een elastieke harnas (en soms zelfs met die irritante grote waaiers) al dansend op altijd dezelfde muziek terwijl ze enorm veel hard drugs consumeren waardoor ze drie dagen lang wakker zijn en seks hebben met iedereen. Is er een bepaalde frustratie? Absoluut.

Mijn eerste frustratie

Er is teweinig variatie. Iedereen moet zijn eigen ding doen en daar horen ook de kerels bij die hun hele persoonlijkheid hebben opgebouwd door elk weekend uit te gaan, super veel drugs te gebruiken en te neuken met iedereen. Maar ik heb het soms gevoel dat we dat enkel in de aanbieding hebben. We moeten een manier vinden om kleinere organisaties hun ding te laten doen, om hun de kans te geven om alternatief te denken, om nieuwe concepten te bedenken en een breed publiek te kunnen aanspreken.

Ik zie dit nu wel opkomen en daar ben ik zo blij mee!! Nieuwe concepten die meer willen en hun bijdrage willen leveren aan de holebi-gemeenschap. We moeten meer in de richting kijken van…. wat is de meerwaarde van dit event. Een leuk voorbeeld hiervan is al de holebi sportclubs in Mechelen.