Iedereen verdient een veilige plek om een ​​drankje te delen. Ontdek deze nieuwe gay bar in het hartje van Antwerpen.
we promoten gelijkheid, inclusie en intersectorale inzichten in identiteit
we koesteren trots, verbondenheid en gemeenschap
we zijn toegewijd aan het genereren van wederzijds respect

Screenshot 2022 11 03 at 22.16.43

In de Gazet van Antwerpen lezen we: Carim Bouzian heeft al een succesvolle zaak op het Hendrik Conscienceplein. Hij baadt restaurant BOHM & Berkel uit op het naar eigen zeggen “mooiste plein van Antwerpen.” Toen er een pand naast het restaurant vrijkwam, heeft hij niet lang getwijfeld om er zelf een nieuwe zaak te openen. 

“Ik zat al langer met het idee om een queer café te openen. Dat ik het nu ook hier kan doen, is alleen maar heel mooi meegenomen. Dit plein is het mooiste van heel Antwerpen, ik zou hier niet meer weg willen. Met Duplex Bar willen we een queer bar zijn in de breedste vorm. We spreken zelf dus niet van een gay publiek, maar gaan wel verder. Het moet vooral een fijne safe space zijn waar iedereen zich veilig en thuis kan voelen.”

Iedereen betekent iedereen. “Ook vrouwen moeten zich veilig kunnen voelen, of ze nu lesbisch, aseksueel of hetero zijn. We ondertekenen daarom een manifest waarin staat dat we werken volgens het idee van Ask for Angela. Dat wil zeggen dat iemand die zich lastig gevallen voelt, naar Angela vraagt aan de bar. Dat is een teken dat het personeel weet dat er iets mis is. Ons personeel is getraind om zulke signalen op te vangen. We kiezen trouwens ook bewust voor een variatie aan werknemers met zowel mannen, vrouwen als transgenders achter de bar. Hetero én homo. ”

In Duplex Bar wordt niemand raar bekeken. “Transgenders, dragqueens of dragkings, mannen die graag make-up dragen, wij kijken van niets raar op. In Antwerpen zijn er niet meer zo heel veel plekken die een ontmoetingsplek zijn voor queers. Ik denk dat er nood aan was. Op onze openingsavond verwachtten we een zeventigtal personen, uiteindelijk zijn we afgeklokt op meer dan driehonderd aanwezigen. Onder hen was zowat heel Antwerpen vertegenwoordigd. We zagen werkelijk alle kleuren en leeftijden.”

Duplex Bar
hendrik concienceplein 7
2000 Antwerpen